Over Toolschool

Toolschool is het bedrijf van Van Leeuwen en Van Loon; twee journalistieke nerds waarvan de een net is afgestudeerd en de ander bijna. En dat betekent: we kunnen voor jou aan de slag!

Wij hebben de afgelopen jaren ervaring op gedaan bij BNDeStem, NU.nl, Metro, NRC.nl en NRCQ. Tijdens onze studie hebben we ons voornamelijk gespecialiseerd in online journalistiek: snel nieuws, storytelling, data, visualisaties en tech en tools. Klinkt tof. Is het ook. We kennen veel tools en door vallen en opstaan weten we wat werkt, maar vooral wat niet werkt.

Wat wij zien: op iedere redactie loopt wel iemand rond met kennis over tools, zo iemand bij wie iedereen hulp gaat vragen. Het overgrote deel van de journalisten krijgt zweetuitbraken en knikkende knietjes bij überhaupt de gedachte aan Excel. Dat is nergens voor nodig. Met de hulp van Toolschool dan. Toolschool helpt journalisten met de online presentatie van het verhaal. Dat doen wij niet vóór de journalist, maar met hen. Zodat ze het op termijn ook zelf kunnen, mochten ze dat willen.

Weten wat we voor jou kunnen betekenen? Klik hier.

Toolschool is er voor redacties, maar ook voor freelancers en studenten. We werken samen met:

Toolschool werkt samen met